Terugblik

Minder is meer. Omdat het kan.

Dit is bij uitstek de periode om terug te blikken én vooruit te kijken. Daar heeft iedereen zo z’n eigen gedachten en gevoelens bij. Zo ook ik.
Al lezend over persoonlijke ontwikkeling kwam ik een stukje tegen over veranderende tijden en dat het nu ‘minder = meer’ is en niet ‘meer = beter’. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. En omdat je ervoor kiest en omdat je het wilt.
Niet meer geld verdienen en hard werken om die grote auto te kopen of dat huis af te betalen. Blij zijn met wat je hebt en ook met minder kun je gelukkig zijn. De ‘kracht van minder’ brengt je juist meer op veel gebieden, zoals relatie, vriendschap, ervaringen, persoonlijke groei, plezier en geluk. Wie wil dat niet?

Het lijken allemaal open deuren, en dat zijn het in zekere zin ook.

Zo ook de column van Ben Tiggelaar in het NRC over de ‘hogere luister­kunst’ (zie: nrc.nl). We beheersen deze kunst natuurlijk allemaal… tot in onze vingertoppen. Toch zijn er ook voor ons vast nog wel eens momenten dat je nascholing wilt op dit gebied, zoals hij stelt. Is het tijd voor nascholing? Juist in deze veranderende tijden? Naast onze agenda voor 2016 waarin veel moois te vinden is, wil ik u de column daarom niet onthouden.

Fijne feestdagen en alvast een heel goed begin van 2016!

Namens het hele team van de School voor Mediation,
Leonarda Telling.

Terugblik

School voor Mediation