Inpakken

Inpakken

Inpaktips:

 1. Meer dan de helft van de vakantiegangers pakt zijn koffers pas de avond voor vertrek; eenderde gaat daardoor twee uur later naar bed dan normaal. Wie van tevoren pakt, kan veel uitgeruster aan de vakantie beginnen.
   
 2. Er zijn op internet talloze paklijsten te vinden die je zelf kunt aanvullen. Bewaar je lijstje, en vul het na thuiskomst aan met dingen die je vergeten was. Kijk bijvoorbeeld op www.ikneemmee.nl
   
 3. Probeer de inhoud van je koffer te beperken. De reizigers die stress hebben bij het inpakken, zijn vaak ook de reizigers die al snel te veel inpakken. Aan hen dan ook de tip om eerst goed kleding te combineren voordat je alles in je koffer propt. Waarschijnlijk zitten er genoeg kleren bij die je niet nodig hebt of zeker niet aan gaat doen. Door die weg te leggen, bespaar je heel wat ruimte in je koffer en voorkom je inpakstress.
   
 4. Kies voor accessoires in plaats van kleding. De inhoud van je koffer kun je ook nog eens terugdringen door sommige shirts weg te leggen omdat je andere weer opleukt met accessoires. Door accessoires te dragen kun je een outfit die je al meerdere dagen hebt gedragen, toch weer als nieuw laten voelen. Neem dus kleine accessoires mee in plaats van talloze basics.
   
 5. Pak kleding in die past bij je reisbestemming. Te warme kleding inpakken als je naar een tropisch oord gaat, heeft weinig zin en hetzelfde geldt voor te koude kleding als je gaat wintersporten. Pak daarom kleding in die past bij de reisbestemming waar je naartoe gaat.
   
 6. Beperk de inhoud van je toilettas met reisflesjes. Een toilettas kan heel wat ruimte innemen in je koffer. Het is daarom aan te raden om niet grote flessen shampoo of crème mee te nemen maar gebruik te maken van reisflesjes. Deze kun je gemakkelijk bijvullen en ze zijn stukken kleiner waardoor het inpakken ook weer gemakkelijk gaat.
   
 7. Pak wasmiddel in, zodat je niet voor elke dag nieuwe kleding nodig hebt. Ga je wat langer op vakantie? Dan kan het handig zijn om wasmiddel in te pakken. Als je langer weg gaat is het namelijk onmogelijk om voor elke dag schone kleding in te pakken. Halverwege de vakantie kan wasmiddel dan erg van pas komen. Was je kleding in je hotel of laat dit doen in een wasserette.
   
 8. Houd rekening met souvenirs tijdens het inpakken. Eigenlijk heb je geen echte vakantie gehad zonder souvenirs mee te nemen, dus houd tijdens het inpakken er rekening mee dat er misschien nog wat leuke hebbedingetjes mee terug moeten.
   
 9. Maak optimaal gebruik van handbagage. Als je een lange vlucht gaat maken mag je vaak een beperkt gewicht mee nemen in je koffer. Als je daar overheen dreigt te gaan, kun je optimaal gebruik maken van je handbagage. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen mag je namelijk heel wat kilo’s aan handbagage mee nemen.
   
 10. Inpakken als een professional. Heb je nog steeds ruzie met je koffer? Bekijk dan eens de onderstaande video’s om je koffer efficiënt in te pakken. En je zult zien: aan het einde van de rit kan ook jij inpakken als een professional.

2:42  •  Video op Youtube

1:22  •  Video op Youtube


School voor Mediation

Huiswerk