Kind en scheiding

Kind meer en meer centraal bij scheidingen

Jeugdzorg Nederland en de Raad voor de Kinderbescherming noemen vechtscheidingen een groeiend probleem. Een vechtscheiding wordt gedefi­nieerd als een scheiding met ernstige conflicten waarbij ouders tijdens of na de scheiding niet meer normaal met elkaar kunnen communiceren. Een (vecht)scheiding kan behoorlijke consequenties voor kinderen hebben. Dat kinderen daar zelfs later als jongvolwassenen en volwassenen nog de effecten van kunnen ervaren is middels menig studie wel duidelijk.

Villa Pinedo

Tegenwoordig staat een kind steeds meer en meer centraal in de aanpak en begeleiding van een scheiding. Villa Pinedo is hier een goed voorbeeld van. Het is een plek voor kinderen van gescheiden ouders. Op villapinedo.nl kunnen kinderen laten horen wat ze denken, voelen en vinden van de scheiding van hun ouders. Ze kunnen hier leren van ervaringen van anderen en anderen met hun verhaal steunen.

Het doel is volwassenen bewust maken van wat er in het hoofd en hart van hun kinderen omgaat. En daarmee wordt ook gewerkt aan gedrags­veran­dering van ouders in het belang van kinderen. Kort gezegd: Villa Pinedo is een plek voor kinderen van gescheiden ouders én een wake-up call voor ouders in scheiding.

Bij Villa Pinedo zijn op alle fronten jongeren van gescheiden ouders aan de slag, dat is wat de stichting zo bijzonder maakt. Zij zijn de experts en de ervarings­deskundigen. De jongeren (15-23) geven trainingen aan kinder­rechters, advocaten, mediators, jeugdzorg en docenten. Zij maken volwassenen bewust van wat er in het hoofd en hart van kinderen met gescheiden ouders omgaat.

Marsha Pinedo (oprichtster van Villa Pinedo) heeft in samenwerking met Petra Vollinga het boek ‘Aan alle gescheiden ouders’ geschreven. In dit boek laat Marsha de kinderen zelf aan het woord, in persoonlijke verhalen die iedere ouder zullen raken: wat zij meemaken, voelen en denken.

Familiemediation

Ook in onze Opleiding tot Familiemediator staat het belang van kinderen centraal. Het is belangrijk om in de rol als man/vrouw de belangen goed te verdelen en tot de beste oplossing te komen. En wij zien erop toe dat ook juist het belang van het kind optimaal wordt meegenomen in de afspraken die worden gemaakt.

De Opleiding tot Familiemediator is een samenwerking van de School voor Mediation met Angelique van Nistelrooij van Van Nistelrooij Mediation & Training, drs. Jacqueline van der Vorm van Van der Vorm Financiële Planning en mr. Judith van der Klei, van Van der Klei Advocatuur & Mediation. De opleiding is door het MfN erkend en geaccrediteerd.

De trainers voor deze opleiding zijn allen zeer ervaren in hun vakgebied en leren u graag de fijne kneepjes van dit vak!

Familiemediation

Startdatum 1: Maandag 7 maart 2016, 8 dagen van 10:00 tot 17:00 uur.
Startdatum 2: Maandag 3 oktober 2016, 8 dagen van 10:00 tot 17:00 uur.


School voor Mediation

Familiemediation