School voor Mediation

Permanente Educatie - Masterclass

Masterclass: Conflicten op de werkvloer,
van arbeidsongeschiktheid tot ontslag

Datum: Vrijdag 1 juni 2018, van 13:00 tot 17:00 uur.

Deze masterclass voert u op een interactieve manier mee langs de dynamiek van arbeidsmediations. Veelal start dit met arbeidsongeschiktheid en eindigt het met een exit. Als mediator komt u daarbij een veelheid aan juridische voetangels en klemmen tegen. Wellicht is er al sprake van stopzetten van het loon? Wat komt daar bij kijken? Arbo arts adviseert mediation, maar zitten de juiste spelers aan tafel? Inzetbaarheid en passend werk? Advocaten worden in stelling gebracht? Kortom: wat is uw rol en hoe gaat u daar mee om.

Deze casus vanuit de mediationpraktijk leidt u langs de diverse arbeidsrechtelijke componenten. Daarbij zullen naast arbeidsongeschiktheid, situatief of medisch, ook de meest gehanteerde ontslaggronden (disfunctioneren, verstoorde arbeidsverhouding) aan de orde komen. Evenals recente actuele juridische ontwikkelingen.

Dit alles aan de hand van een case waarbij uw inbreng wordt gevraagd. Zo worden praktijk en theorie direct aan elkaar gekoppeld.

Doel:

In korte tijd komt alle elementaire informatie op een interactieve manier voorbij, waarbij inbreng wordt gevraagd en ervaringen worden uitgewisseld.

Voor wie:

Mediators en iedereen die met dergelijke arbeidssituaties te maken heeft.

Opzet:

Er wordt ingegaan op de praktijk, waarbij deze interactief wordt neergezet, dus vanuit de ervaring van de mediators aan de hand van een ‘real life’ casus. Tussendoor worden de arbeidsrechtelijke kanten toegelicht als ook de valkuilen en tips die u als mediator kunt tegenkomen. Uw ervaringen en vragen worden hierin meegenomen. Deze kunt u van te voren en tussendoor meegeven!

Docent:

Martijn van Hall en Hester Ulehake-Mink, Ron Henkes en Leonarda Telling (MfN-mediators).

Groep:

Beperkt aantal plaatsen, dus reageer snel! We stoppen bij VOL.

Datum:

Vrijdagmiddag 1 juni 2018, van 13:00 tot 17:00 uur.
Inloop vanaf 12:30 uur.

Locatie:

Driebergen

Kosten:

€ 125,– vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lesmateriaal.

Oud-cursisten van onze Bsaisopleiding geven wij een korting van 10% bij aanmelding t/m 18 mei. U betaalt dan geen € 125, maar € 112,50.

MfN:

4 PE-punten categorie 1A (aangevraagd).

Aanmelden:

Door middel van het invullen van het webformulier
of door het invullen en opsturen van het aanmeldformulier.