Blogs

Vakantie

4 tips voor een carrièreswitch op latere leeftijd
Het is een lastige situatie: na een aardige loopbaan in hetzelfde werkveld, zit je niet helemaal meer op je plek. Maar ja, je bent al wat ouder, dus je kunt maar beter blijven waar je zit! Of toch niet? Uit onderzoek van het American Institute for Economic Research (AIER) blijkt dat meer dan 80% van de mensen die op latere leeftijd (47 jaar of ouder) een nieuwe carrière start hier succesvol in is. Blijkbaar is het dus nooit te laat voor een nieuwe stap in je carrière!

We geven je 4 tips voor een carrièreswitch op latere leeftijd:
www.loopbaanhulp.nl/4-tips-carriereswitch-op-latere-leeftijd/

Apps

Persoonlijke ontwikkeling, gefixt in 15 minuten
Elke dag een beetje slimmer worden, bijleren en je persoonlijke ontwikkeling opkrikken. Het kan, zelfs als je het ontzettend druk hebt! Blinkist is een app die boekensamenvattingen van non-fictie op alle vlakken levert.

Wat Blinkist voor je doet, is lezen wat er gelezen moet worden en een samenvatting geeft van de belangrijkste punten uit een bepaald persoonlijke ontwikkeling boek. Te lezen in 15 minuten of minder. Blinkist heeft 18 verschillende categorieën waar je uit kunt kiezen en meer dan 2100 titels.

Er is een gratis probeer-versie. Je krijgt elke dag 1 boek voorgeschoteld door de redactie. Geen keuze dus, maar wel elke dag nieuwe kansen voor persoonlijke ontwikkeling in 15 minuten!

Herfstboeken

Peter Henk Steenhuis
Werk verzetten - zingeving volgens René Gude
'René, wat is zin?' Met deze vraag begonnen journalist Peter Henk Steenhuis en toenmalig Denker des Vaderlands René Gude een project over zingeving en werk.
Gude onderscheidde vier betekenissen van zin: 1) het zinnelijke, ofwel het lijflijke, het lekkere; 2) het zintuigelijke, ofwel het esthetische, het mooie; 3) het zinrijke, ofwel het rationele, dat betreft ons ‘kletsvermogen’ en 4) het zinvolle, of je achter de doelen van je werk, onderneming en je leven staat. Met die vierdeling wilden Gude en Steenhuis het bedrijfsleven binnen stormen, om er flink zin te gaan maken en zo verschijnselen als burn-out te helpen terugdringen.
De AWVN, de Algemene Werkgeversvereniging Nederland, en Steenhuis hebben het gedachtegoed van Gude opgepakt en zijn ermee verder gegaan. In dit boek krijgen de Z’ten inhoud door interviews met economen, theatermakers, psycho­ana­lytici, ondernemers en sociologen. Zingeving op het werk: het kan, want het moet.

ISBN/EAN: 978 94 916 9397 7

Bill Burnett, Dave Evans
Ontwerp je eigen leven - Hoe je het beste uit je leven en werk haalt
Hét antwoord op de vraag: wat wil ik met mijn leven?
Life Design (‘Ontwerp je eigen leven’) is de nieuwe, innovatieve methode om je leven vorm te geven. Deze manier van denken, die met wetenschappelijk onderzoek aan de prestigieuze Stanford University is ontwikkeld, ligt onder andere aan de basis van de succesverhalen van Silicon Valley. Of je nu twintig, veertig of zestig bent, dit boek is dé manier om eindelijk antwoord te krijgen op de eeuwige vraag: ‘Wat wil ik nu eigenlijk met mijn leven?’
Bill Burnett en Dave Evans stonden aan de wieg van talloze innovatieve Silicon Valley-projecten zoals de Apple-muis, de eerste laptops, laserprinters en de Electronic Arts video­games. Stanford University haalde de mannen binnen om een reeks colleges te geven over Life Design. In korte tijd groeide hun vak uit tot een van de populairste collegereeksen van de universiteit.
In ‘Ontwerp je eigen leven’ maken Evans en Burnett korte metten met hardnekkige en beperkende overtuigingen die in de weg staan van een succesvol en bevredigend leven.

ISBN/EAN: 978 90 488 2717 6 

Svend Brinkmann
Standvastig - onder alle omstandigheden jezelf blijven
Alles gaat tegenwoordig maar sneller en sneller en we voelen constant druk om ons maar te blijven ontwikkelen. Een hoop mensen grijpen daarom naar zelfhulpboeken en -cursussen die ons weer in contact willen laten komen met ons innerlijke zelf. Svend Brinkmann, hoogleraar Psychologie aan de Universiteit van Aalborg, hekelt deze ‘zelfhulpcultuur’ en geeft een verfrissend antwoord op alle zogenaamde positieve psychologie.
Svend Brinkmann leert je hoe je kunt samenwerken met anderen én toch volledig jezelf kunt zijn, door gewoon af en toe nee te zeggen en bovenal stevig in je schoenen te staan. Geïnspireerd door onder meer de filosofie van de stoïcijnen.

ISBN/EAN: 9978 94 005 0749 4

David Allen
Getting Things Done - de kunst van stressvrije productiviteit
Getting Things Done is de ultieme methode om productiever te zijn. Het stelt je in staat om snel informatie te filteren en wat relevant is onder te brengen in een extern 100 procent betrouwbaar systeem. Dit zorgt ervoor dat alle op dit moment niet-relevante informatie uit je zicht verdwijnt en op het juiste moment weer op je radar komt. Hierdoor heb je overzicht om met de juiste dingen bezig te zijn en de rust om hier echt je volledige aandacht aan te geven.
Deze methode is ontwikkeld omdat David Allen merkte dat de bestaande timemanagementmethodes simpelweg niet (meer) aansloten bij de huidige werksituatie. David Allen heeft het boek van begin tot einde herschreven met belangrijke aanpassingen en nieuw materiaal, waardoor het weer relevant is voor de werkvloer van vandaag.

ISBN/EAN: 978 90 449 7379 2

Michiel de Lange, Joost Raessens, Valerie Frissen, Jos de Mul
Playful Identities Through Digital Media - the ludification of digital media cultures
Op 20 januari 2015 verscheen bij Amsterdam University Press de bundel ‘Playful Identities: The Ludification of Digital Media Cultures’. Achttien auteurs (waaronder dr. René Glas, dr. Michiel de Lange en prof. dr. Joost Raessens) onderzoeken vanuit diverse disciplines de rol van digitale media­techno­logieën in speelse identiteitsconstructie. De auteurs stellen dat hedendaagse vormen van spel niet alleen productieve metaforen zijn om identiteit bij te begrijpen, maar dat ze zelfs het medium zijn waarmee mensen hun identiteit vormgeven.

Taal: Engels
ISBN/EAN: 978 90 896 4639 2


School voor Mediation

In de spotlight