Boeken voor in de hangmat

Manita Overweg
7 manieren om om te gaan met negatieve gedachten
E-boek.

Pieker je teveel? Zonde!!! Wil je wel ‘positief denken’, maar heb je geen idee hoe? In dit E-boek staan de verschillende inzichten vanuit de literatuur en vanuit de eigen ervaring van Manita Overweg op een rijtje. Zo beschik je over een overzicht (met bronvermelding) van de verschillende manieren die er zijn om gedachten tegen te gaan waar je last van hebt.

E-boek: utime.nl/E-boek-omgaan-met-negatieve-gedachten

Psychologie magazine
Rust in je hoofd werkboek

Rust in je hoofd, minder stress en meer ruimte om te genieten van het leven. Dit werkboek is een nieuwe, luxe uitvoering van het eerder in Psychologie Magazine verschenen werkschriftje ‘Meer rust in je leven’.

Bestellen: psychologiemagazine.nl/Rust-in-je-hoofd-werkboek

Daniel Klein
De wijsheid van een tandeloze glimlach
Gelukkig ouder worden met Epicurus.

Dit is een vrolijk boek over ouder worden door de schrijver van ‘Steeds als ik de zin van het leven te pakken heb, komen ze met iets nieuws’. Daniel Klein, filosoof en zeventigplusser, gaat naar de tandarts. Daar hoort hij dat zijn tanden moeten worden getrokken en vervangen door implantaten. Die nep­tanden zullen hem veroordelen tot een dieet, vele bezoekjes aan de tandarts en flinke pijn. Dat Kleins leeftijdgenoten er alles aan doen om jong te blijven (skydiving, Franse les, nep­borsten) lijkt ineens een rare manier om je laatste jaren door te brengen. Wat is eigenlijk verkieslijker, het najagen van de eeuwige jeugd, of een echte oude dag beleven, met de tandeloze glimlach die daarbij hoort?
Klein zoekt het antwoord in Griekenland, waar de mensen lijken te weten hoe je een lang en gelukkig leven leidt. Hij praat er met andere zeventig- en tachtigjarigen, denkt na over zijn eigen leven en leest Epicurus. Het levert een eerlijke beschouwing op over ouder worden, waarbij een Epicurische manier van leven wordt gepropageerd: je wordt gelukkiger als je met je vrienden een bord zelf geteelde linzen eet dan wanneer je zwelgt in luxe, rijkdom en een valse jeugd.

ISBN10: 90-253-0260-2
ISBN13: 978-90-253-0260-3

Jessica Bloom
De kunst van het vakantievieren

We vinden vakantie belangrijk en broodnodig om ons gelukkig te voelen, gezond te blijven en productief te zijn op het werk. Maar in hoeverre hebben we vakantie nu echt nodig? En wat doet vakantie precies met ons? Hoe lang hebben we profijt van een vakantie? En wat kunnen we doen om het vakantiegevoel langer vast te houden?

Dit boek geeft antwoord op deze vragen. Het doel is de voor­pret van de vakantie te vergroten, het vakantiegevoel te versterken en vakantiestress tegen te gaan, en tot slot de positieve vakantie-effecten langer vast te houden. Naast vele praktische en psychologische tips biedt dit boek allerlei leuke en interessante wetenswaardigheden rond vakantie, die het tot een boeiende reisbegeleider maken.

ISBN10: 94-610-5556-0
ISBN13: 978-94-610-5556-9

Connie Palmen
Jij zegt het

Het huwelijk van Sylvia Plath (1932-1963), de Amerikaanse dichteres en schrijfster van de autobiografische roman ‘The bell jar’, met de Engelse dichter Ted Hughes (1930-1998) klonk als een sprookje, maar de bipolaire stoornis van Plath en Hughes’ relatie met de dichteres Assia Wevill verstoorden hun relatie zodanig dat Plath uiteindelijk zelfmoord pleegde. Door bewonderaars van Plath werd Hughes later vaak gezien als de oorzaak van haar veel te vroege dood en als zodanig verguisd; zelf heeft hij nooit op die beschuldigingen gereageerd, maar in deze fictieve autobiografie geeft Connie Palmen hem alle ruimte om zijn kant van het verhaal te vertellen. Hoewel we hier veel over Hughes’ persoonlijkheid leren, gaat de roman toch ook weer vooral over Plath: haar fixatie op haar overleden vader, haar verstikkende liefde, haar impulsieve gedrag, haar bipolaire stoornis inclusief enorme woede-uitbarstingen, haar poëzie en haar incidentele doodsdrift. Een boeiend psychologisch portret, zeer goed en bloemrijk geschreven en met een fascinerende persoonlijkheid als onderwerp.

ISBN10: 90-446-2810-0
ISBN13: 978-90-446-2810-4

Oek de Jong
Pier en Oceaan

In Pier en Oceaan beschrijft Oek de Jong de geschiedenis van Abel Roorda, zijn ouders en grootouders én de grote verandering die Nederland onderging in de periode tussen de Hongerwinter van 1944 en de komst van de grote welvaart in de jaren zestig. De roman speelt zich af in Amsterdam en op het Friese en Zeeuwse platteland, destijds nog de ‘diepe provincie’. De aangrijpende huwelijksscènes van Abels vader en moeder tonen de liefde in een verdwenen tijd.

ISBN10: 90-204-1285-X
ISBN13: 978-90-204-1285-7

Dr. Sue Johnson
Houd me vast
Zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie.

Bestseller voor relatietherapeuten en stellen die aan hun relatie willen werken.
We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid, maar soms hebben we daar een beetje hulp bij nodig. Die hulp komt van dr. Sue Johnson, ontwikkelaar van Emotionally Focused Couple Therapy. In Houd me vast maakt Sue Johnson de lezer deelgenoot van haar baanbrekende en buitengewoon succesvolle programma voor het creëren van hechte en veilige relaties. Een boek dat populair is bij therapeuten en ook toegankelijk voor een breed publiek.

ISBN10: 90-215-5268-X
ISBN13: 978-90-215-5268-2


School voor Mediation

In de spotlight