Kerstreflecties

 

App: Coach Me
Coach Me is een app die je helpt om nieuwe (goede?) gewoonten aan te leren. Een simpele app die je helpt met het volhouden van je goede voornemens.
www.coach.me

reflectiespel

Reflectiespel
De basis voor alle competenties
www.boomnelissen.nl/uitgaven/spel/reflectiespel

Stephen Covey
Inspiratiekalender 2016
De Covey Inspiratiekalender biedt iedereen die het werk van Stephen Covey al kent de gelegenheid het van dag tot dag in de praktijk te brengen. Voor hen die Covey nog niet kennen, is deze kalender een uitstekende introductie op het denkwerk van deze grootmeester van het zelfleiderschap. Voor thuis, op het werk of als relatiegeschenk.

www.kalenderwinkel.com/covey-inspiratie-scheurkalender

Marsha Pinedo en Petra Vollinga
Aan alle gescheiden ouders
Leer kijken door de ogen van je kind.

Elk jaar krijgen 70.000 thuiswonende kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Soms gaat het goed, vaak ook niet. Dat kan anders. Marsha Pinedo, oprichter van Villa Pinedo, dé online community voor kinderen met gescheiden ouders, neemt je in dit boek bij de hand.
In ‘Aan alle gescheiden ouders’ laat Marsha de kinderen zelf aan het woord, in persoonlijke verhalen die iedere ouder zullen raken: wat zij meemaken, voelen en denken. Op een indringende manier openen deze kinderen je de ogen, aan­gevuld met tips en adviezen van deskundigen en oefeningen waar je meteen iets mee kunt. Zodat jouw kind later kan zeggen: “Mijn ouders? Die zijn echt goed gescheiden”.

www.bol.com/nl/p/aan-alle-gescheiden-ouders

Dr. David Servan-Schreiber
Uw brein als medicijn

Diep in de hersenen zit een deel dat ons gevoel, humeur, gedrag, bloeddruk, ons immuunsysteem, kortom alles wat met ons welbevinden te maken heeft, beheerst: het emotionele brein. Door controle te krijgen over dit deel van de hersenen, is het mogelijk om stoornissen, die voorkomen uit stress, angsten of depressie zelf te genezen.
Vanuit deze nieuwe opzienbarende benadering beschrijft Dr. David Servan-Schreiber zeven natuurlijke behandel­wijzen, die uitgaan van de eigen genezende kracht van de hersenen. Zijn methode is gebaseerd op baanbrekend onderzoek in het Shadyside Hospital van de gerenomeerde Universiteit van Pittsburgh en biedt een effectief alternatief voor de vaak langdurige en ingrijpende behandelingen als psychoanalyse en antidepressiva.
Zie ook: www.uwbreinalsmedicijn.nl

www.bol.com/nl/p/uw-brein-als-medicijn

Kerstfilm klassieker
It’s a Wonderful Life (1946)
Regisseur: Frank Capra

George Bailey (James Stewart) woont in het provinciestadje Bedford Falls. Na de dood van zijn vader zet hij het familie­bedrijf voort en probeert dit uit de handen van de louche ondernemer Henry F. Potter te redden. Als zijn oom het bedrijf door een onhandige manoeuvre naar de ondergang leidt, ziet Bailey zijn droom van een groots en meeslepend leven in rook opgaan. Dronken en gedesillusioneerd wenst hij nooit geboren te zijn en besluit een einde aan zijn leven te maken. Dan daalt beschermengel Clarence af. Hij laat George zien hoe Bedford Falls eruit zou hebben gezien zonder diens inspirerende aanwezigheid.

(te zien op Netflix)

colin

Black / Colin Vearncombe
It’s a Wonderful Life (1987)
Video op Youtube → youtu.be/7kE3my5h74I

“Wonderful Life” is een song van de Britse groep Black, met zanger Colin Vearncombe, van hun album uit 1987. Het door hen geschreven lied werd een toptien hit in diverse landen. Het is een tijdloos nummer, klassiek en toch modern, beetje treurig en toch ook juist weer niet: ‘No need to run and hide, it’s a wonderful life’.

Zie ook: wonderfullife.info

Leslie A. Zebrowitz
Reading Faces - Window to the Soul?

De schrijver van dit boek ontmaskert onze neiging om iemand te beoordelen op zijn uiterlijk. Wat zegt een babyface, een brede kaaklijn of grote neus over het karakter van iemand? En welke sociale gevolgen, resultaten op de werkvloer of invloed in het strafrecht plakken er aan het uiterlijk?

www.bol.com/nl/p/reading-faces


School voor Mediation

In de spotlight