Lente-inspiraties

Boeken

Ap Dijksterhuis
Op naar geluk
De psychologie van een goed leven.

Ons geluk hebben we voor een aanzienlijk deel in eigen hand. Voor 50 procent zelfs, zo vertelt de hedendaagse wetenschap ons. In de zoektocht naar het begrijpen van geluk verbindt Ap Dijksterhuis met veel vaart en humor de moderne psychologie en neurowetenschap met de klassieke westerse filosofie en oosterse filosofie.

ISBN:  978-90-351-4318-0 / e-book: 978-90-351-4319-7

Tony Crabbe
Nooit meer te druk
Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld.

Een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Onze inbox en to-dolijst puilen uit, veel mensen verwachten iets van ons en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. Maar ‘Nooit meer te druk’ is geen timemanagementboek, Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet.

ISBN:  978-90-245-7268-7

Berthold Gunster
Ik ben oké jij bent een sukkel
Omdenken in zakelijke en persoonlijke relaties.

Betweterige schoonzus, bemoeizuchtige baas of onhandel­baar kind? Stop hen te veranderen. Ze zijn wie ze zijn. En dat zal altijd zo blijven. Is dat erg? Nee. Denk het om. Ze zijn je goudmijn.
Een boek over een onderwerp dat iedereen zal aanspreken: relaties. We hebben er elke dag mee te maken. Ze kunnen een bron zijn van stress en verdriet. Maar goede relaties zijn ook datgene wat ons vrolijk en gelukkig maakt.
In ‘Ik ben oké jij bent een sukkel’ past Berthold Gunster de theorie toe op relaties, zowel in zakelijke als privésituaties. Het doel is om een voor beide partijen waardevolle relatie te creëren. Al kan het in sommige gevallen betekenen dat de relatie beter kan worden beëindigd.

ISBN:  978-90-229-9378-1

Spel

Psychologie Magazine
Het Familiespel
Aantal spelers: 1-12 personen

Hoe goed kent u uw familieleden? Weet u wat hen gelukkig maakt, door wie ze beïnvloed zijn, van welke muziek ze tot tranen toe geroerd worden, wat ze zouden doen met een miljoen? 'Het Familiespel' dat uitgeverij Thema in samen­werking met Psychologie Magazine ontwikkelde, is een leuk en leerzaam spel waarmee u dingen over elkaar hoort die u echt niet wist. Het spel omvat meer dan 300 vragen over uiteenlopende thema’s als geld, geluk, gezondheid, vriend­schap, werk en opvoeding. Per thema zijn er kennis-, inzicht- en bekentenis­vragen. De dobbelsteen bepaalt welke vraag u moet beantwoorden. Een uniek en fascinerend spel. Leuk voor een regenachtige zondagmiddag.

ISBN:  978-90-587-1385-8

Apps

App: HeadSpace (gratis)
Zoals we inmiddels wel weten is meditatie goed om de stress uit je lichaam te laten. En nieuwe energie en inspiratie te krijgen door de ruimte in je hoofd. Headspace is een app die je begeleid in de meditatie 10 minuten per dag. Het wordt super duidelijk uitgelegd door een prettige stem en mooie animaties. Deze app is dus handig voor mensen die beginnen met mediteren. Maar ook als je geen beginner bent is ie heel relaxt, want ik ben soms zo moe, dat ik mediteren ook weer als een taak ga zien, op die momenten luister ik naar deze app, en hoef ik zelf maar weinig te doen.

www.headspace.com
www.headspace.com/headspace-meditation-app

App: Sleep Better (gratis)
Wie kan blij zijn als je niet goed slapen? Niemand. Sleep Better is ontworpen om je slaap bij te houden, monitoren van uw dromen, het verbeteren van je bedtijd gewoonten, de cyclus van de maan in kaart te brengen zodat je je wakker beter voelt.

Verkrijgbaar bij iTunes en Google Play.

www.runtastic.com/sleepbetter


School voor Mediation

In de spotlight