Blogs

Waarom Floreren? Daarom!

In organisaties komt gelukkig ook steeds meer aandacht voor het welzijn van werknemers. Heel verstandig. Want wie floreert, ervaart plezier in het werk en functioneert buitengewoon goed. Hij of zij levert bovendien een positieve bijdrage aan het team. Pepijn Happel (expert in floreren) heeft zeven argumenten voor floreren op een rijtje gezet. Stuk voor stuk gestoeld op overtuigend bewijs uit neuro­wetenschappen, (positieve) psychologie en de oude Griekse filosofen.

Met gratis e-book: Floreer op de werkvloer
Lees ook de blog van Pepijn Happel op Linkedin.
Website: floration.nl

Hoe het geluk naar mijn dorpje kwam

Wat is geluk?  Laura Weiss (Phd-studente aan de Universiteit Twente, afdeling Psychologie, Gezondheid en Technologie) geeft een prachtig voorbeeld dat niet altijd wetenschappers, de politiek of instanties nodig zijn om het welbevinden van een gemeenschap te kunnen verbeteren. Dorpsbewoners van haar oude dorp nemen het heft in eigen hand en verbeteren het sociaal welbevinden van hun gemeenschap en maken zichzelf daarmee een beetje gelukkiger. Hoe ze dat doen lees je in haar blog op tijdschrift Positieve Psychologie.

Voorjaarsboeken

Barbara L. Fredrickson
Positivity, ontdek de kracht van positieve emoties
We kennen allemaal het effect van positieve gevoelens, maar we missen vaak de vaardigheden om die gevoelens vast te houden en in te zetten op momenten dat we ze nodig hebben. In dit boek laat Barbara Fredrickson aan de hand van een duidelijk stappenplan zien hoe je positieve emoties in je leven kunt ervaren en vast kunt houden. Je leert nieuwe mogelijk­heden te zien, over negatieve ervaringen heen te komen, betere relaties aan te gaan en je gezondheid te verbeteren. Met Positivity word je uiteindelijk de beste versie van jezelf!

EAN: 978 90 491 0218 0

Mark van Vuuren en Luc Dorenbosch
Mooi werk. Naar een betere baan zonder weg te gaan
Hoe word je tevreden met je werk, zonder meteen een wijngaard in Zuid-Frankrijk te beginnen? Met dit boek leer je je huidige baan zo te 'renoveren', dat deze weer bij je past. Mooi werk gaat over de principes van job crafting, een benadering waarin duidelijk wordt dat ieder mens in iedere baan vrijheids­graden heeft om het werk aan te passen, te kneden oftewel te 'craften'.
Tijdens het lezen van dit boek zul je zelf de mogelijk­heden vinden om van je baan weer 'mooi werk' te maken. Je kijk op je werk zal veranderen: dat kan zitten in de manier waarop je over je werk nadenkt, in de soorten relaties die je wel of niet aangaat op je werk en in de inhoud van je taken­pakket. In een luchtige stijl bespreken de auteurs allerlei onderzoek over werk en wisselen dit af met ervaringen uit de praktijk.

EAN: 978 94 610 5478 4

Shawn Achor
De voorsprong van geluk. De zeven principes van de positieve psychologie voor succes en prestaties op het werk
Bijna iedereen denkt dat geluk het gevolg is van succes: 'Als ik maar 7 kilo lichter ben' of 'Als ik maar promotie maak', dan zal ik gelukkig zijn! Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat het precies andersom werkt: juist als we gelukkig en positief zijn, zijn we betrokken, creatief, stressbestendig en productief! Gelukkig blijkt het ook mogelijk nieuwe mentale gewoontes aan te nemen en daardoor een betere werknemer of manager te worden. Shawn Achor vertaalt weten­schap­pelijke resultaten naar het dagelijks leven en geeft zeven praktische adviezen voor meer geluk, met meer succes als resultaat.

EAN: 978 90 215 4998 9

Leo Bormans
Geluk 2.0. The world book of happiness.
Geluk 2.0, de grondig vernieuwde versie van de wereldwijde bestseller ‘The World Book of Happiness’, brengt een actueel overzicht van wat we écht weten over geluk en wat we daar meer mee kunnen doen in ons eigen leven en in de samen­leving. “Onze cultuur is rijp voor een update, zodat relaties en geluk de prioriteit krijgen die ze verdienen” volgens Prof. Stefano Bartolini in Italië.
100 internationale topexperts in de positieve psychologie delen hun kennis over geluk en levenskwaliteit op een manier die iedereen begrijpt. Geen filosofische of spirituele beschou­wingen, maar inzichten die gebaseerd zijn op wereldwijd wetenschappelijk onderzoek. Het gaat niet over ‘dromen of geloven’, maar over ‘weten en toepassen’. Kennis over de rol van tijd, geld, gezondheid, succes, welzijn, toekomst en warmte. Over jeugd, genetica, toeval en vrije wil. Over humor, pijn en verdriet. Over kiezen, familie, relaties en vrienden. Niet alleen het individuele geluk wordt onderzocht, maar ook het welzijn van groepen, organisaties en landen. En wat kunnen we doen om dat geluk groter en duurzamer te maken? Geluk 2.0 is meer dan ooit het standaard werk als het gaat over geluk en de kwaliteit van ons leven.

Wil je graag meer weten of dit boek inkijken, surf dan naar deze site: www.theworldbookofhappiness.com.

EAN: 978 94 014 3901 5

Kenneth Blanchard
De Orka Award. De kracht van de positieve feedback
Bij een orka denkt u waarschijnlijk aan een gevaarlijke killer, maar toch laten deze slimme dolfijnen zich maar wat graag allerlei kunstjes aanleren. Hoe doe je dat, vraagt manager Wes Kingsley zich af, laat je ze eerst verhongeren en dan reiken naar een visje?
In gesprek met een orkatrainer leert Kingsley over vertrouwen kweken, goed gedrag prijzen en verkeerd gedrag corrigeren. De parallellen met zijn eigen situatie – in zijn werk gaat Kingsley vaak op zoek naar iemand die hij kan betrappen op een fout – zijn hem onmiddellijk duidelijk. Samen met een bedrijfsadviseur gaat hij aan de slag om zijn managerspraktijken, maar ook zijn gezinsleven, een nieuwe impuls te geven. Ken Blanchard wijst u in zijn onnavolgbare stijl op de kracht en de effectiviteit van positieve feedback.
De Orka Award zal zowel op het werk als in de privésfeer een bron van inspiratie zijn!

ISBN: 978 90 470 0162 1

Kalender

Hij is er (bijna): de Omdenken Scheurkalender.

De Omdenken Scheurkalender is in de maak! In 2018 kun je eindelijk iedere dag jouw dagelijkse portie omdenken scheuren. In het najaar zal hij verschijnen: 365 pagina’s dik en vol met spreuken, verhalen, vragen en plaatjes. Om je te prikkelen en iedere dag weer anders tegen de dingen aan te laten kijken. 

Kijk op de website voor meer informatie:
omdenken.nl/omdenken-scheurkalender


School voor Mediation

In de spotlight