Birdbox Studio
Wildebeest
A couple of wildebeest contemplate crossing a river...

Video op YouTube
Birdbox Studio

Winterboeken

Hartmut Rosa
Resonanz
Wenn Beschleunigung das Problem ist, dann ist Resonanz vielleicht die Lösung. Dies ist, auf die kürzestmögliche Formel gebracht, die Kernthese des neuen Buches von Hartmut Rosa, das als Gründungsdokument einer Soziologie des guten Lebens gelesen werden kann. An seinem Anfang steht die Behauptung, dass sich die Qualität eines menschlichen Lebens nicht in der Währung von Ressourcen, Optionen und Glücksmomenten angeben lässt. Stattdessen müssen wir unseren Blick auf die Beziehung zur Welt richten, die dieses Leben prägt und die dann, wenn sie intakt ist, Ausdruck stabiler Resonanzverhältnisse ist.

EAN: 9783518586266

Zie ook: YouTube

Mark van Vugt, Max Wildschut
Gezag
Het oude leiderschap op basis van macht werkt niet meer in moderne organisaties. Om het beste uit mensen te halen heeft u als leider gezag nodig. Gezag betekent dat mensen naar u luisteren omdat ze hier zelf voor kiezen, niet omdat het moet. Met gezag realiseert u niet alleen betere resultaten, het maakt het werk ook voor iedereen leuker ook voor u als leider.

EAN: 9789400501959

Angela Duckworth
De grit factor
Waarom hebben getalenteerde mensen vaak moeite om hun doelen te bereiken terwijl minder begaafde individuen soms zonder slag of stoot verbazingwekkende prestaties leveren? Op basis van haar eigen verhaal als dochter van een wetenschapper die zich vaak beklaagde over haar vermeende gebrek aan intelligentie, beschrijft Angela Duckworth haar loopbaan door het onderwijs, de consultancybusiness en de neurowetenschap. Het leidde tot de hypothese dat werkelijk succes vooral ontstaat door een speciale mix van volledige overgave en de vastberadenheid om te werken aan je langetermijndoelen: grit.

ISBN10: 9400507941
ISBN13: 9789400507944

Frederic Laloux
Reinventing organizations
Dé moderne managementklassieker Moderne organisaties lijken vast te zitten in een verouderd stelsel. Werknemers raken gedemotiveerd, ondernemers zoeken naar een ander soort management, vertrouwde modellen schieten tekort. Kunnen we op die manier eigenlijk nog wel verder? Reinventing organizations biedt een antwoord. Het boek laat zien hoe we aan het begin staan van een nieuw tijdperk. Daarin dragen belangrijke doorbraken bij aan een diepere voldoening voor management, medewerkers en klanten. Hoe breng je je eigen authenticiteit terug in je werk? Hoe eenvoudig kan een organisatie weer zijn? Wat kun je bereiken door met een gezamenlijk en breed gedragen doel te werken? Met een veelvoud aan praktijkvoorbeelden en inspirerende getuigenissen biedt Reinventing organizations een venster op de organisatie van de toekomst. Dit boek is een aanrader voor wie nieuwe manieren van werken en leven wil begrijpen en combineren. Een theoretische en praktische handleiding voor wie de kracht van vrijheid, vertrouwen en wendbaarheid optimaal wil benutten.

Compacte uitleg van het Laloux Culture Model op YouTube.

ISBN10: 9082347709
ISBN13: 9789082347708

Ben Tiggelaar
Dit wordt jouw jaar
Gedrag veranderen is moeilijk maar mogelijk. Ben Tiggelaar beschrijft in ‘Dit wordt jouw jaar!’ hoe je jouw doelen kan bereiken.
Elk jaar willen miljoenen mensen hun werk- en privéleven een positieve impuls geven. Een stap vooruit in je loopbaan; je beter in je lijf voelen; een betere balans tussen werk en thuis. Veel mensen falen, maar een klein deel slaagt wél. Wat doen deze mensen anders dan de rest? Wat zeggen onderzoekers hierover? En welke praktische tips gaan je helpen om van de komende twaalf maanden jouw jaar maken?De opvolger van Ben Tiggelaars bestseller Dromen, Durven, Doen. Inspirerend, nuchter, praktisch, humoristisch en supermotiverend!

ISBN: 9789079445509

Alain de Boton
Een ode aan de arbeid
Waarom werken we eigenlijk? Welk nut heeft ons werk voor onszelf en voor de rest van de wereld? En waarom laten we werk zo’n prominente plaats innemen in ons leven dat we er zelfs onze identiteit aan ontlenen? Alain de Botton gaat op zoek naar de antwoorden op die vragen en volgt verschillende mensen tijdens hun werkzaamheden, van tonijnvissers op de Malediven tot accountants in Londen. Het resultaat is een ode aan de intelligentie, eigenaardigheid, schoonheid en verschrikkingen van de moderne werkomgeving, met als opmerkelijke conclusie dat werk, naast liefde, de belangrijkste factor is die zin kan geven aan ons bestaan.

ISBN10: 9046705315
ISBN13: 9789046705315

Michael A. Singer
Geluk zonder voorwaarden. De bevrijding van het verkrampte hart
Hoe kunnen we onszelf bevrijden van negatieve gedachten, herinneringen en ervaringen? Hoe kunnen we ons vrijmaken van de verhalen over onszelf die ons gevangen houden in patronen van angst en vermijdingsgedrag? Het antwoord is verbluffend eenvoudig, laat Michael Singer zien. Er is een ruimte in onszelf, vrij van frustratie en egoïsme, waar we onvoorwaardelijke vreugde en lichtheid ervaren.

ISBN10: 9025960502
ISBN13: 9789025960506

Rudolf Steiner
Tekens en symbolen van het kerstfeest. De geboorte van het licht
Het kerstfeest, dat in onze tijd vaak dreigt te vervlakken, krijgt door de antroposofische wereldbeschouwing weer een grote betekenis.
Ons huidige kerstfeest is in oorsprong niet enkel een christelijk feest. In oude culturen werd in de midwintertijd de zon vereerd als de bron van al het leven. In de na-christelijke tijd werd deze zonneverering verbonden met de viering van de komst van Christus op aarde.
Het oude zonnefeest, dat zowel in Egypte en Azië als bijvoorbeeld bij de Kelten werd gevierd, leeft voort in de tekens en symbolen van ons kerstfeest. Rudolf Steiner geeft aan wat de oorspronkelijke betekenis van die oude symbolen is. Hij gaat diep in op de gebruiken in de oude mysterieculturen en hij beschrijft welke ervaringen de priesters en hun leerlingen moesten doormaken.
In de laatste van deze drie voordrachten geeft Rudolf Steiner aan welke rol de voor-christelijke de christelijke symbolen bij onze huidige kerstviering kunnen spelen.

ISBN 9789060381373


School voor Mediation

In de spotlight