Reizen

~ Tips die reizen nog leuker maken

1. Jetlag-vrij reizen
De één heeft er meer last van dan de ander, maar fijn is het voor niemand: de welbekende jetlag. Er zijn een aantal standaard adviezen waarmee je eerder aan een nieuwe tijdzone went, zoals veel water drinken, fruit eten en cafeïne vermijden. Maar er zijn nu ook apps zoals Jetlag Rooster, die een gepersonaliseerd plan opstellen dat bij jouw slaapgewoontes en reisschema past. Het programma vertelt je onder andere hoe laat je naar bed moet en wanneer je in het daglicht moet treden. Ook heb je de keuze om melatonine te verwerken in je anti-jetlagkuur.
 

2. Weten waar je vliegt
Vraag jij je ook altijd af over welk bos, gebergte of meer je vliegt? De offline app ‘Flyover Country’ maakt een eind aan deze eindeloze twijfel. De GPS van je telefoon geeft met een pinnetje aan waar en op welke hoogte je bent en wat je allemaal om je heen bewondert. Ook voorziet hij je van interessante achtergrondinformatie, zoals de geschiedenis en aardrijkskundige feiten van het landschap. Handig: je kunt de app ook gebruiken als navigatie.
 

3. T-shirt dat je helpt communiceren
Met handen en voeten uitleggen dat je op zoek bent naar een restaurant met pittig eten of een taxi naar het vliegveld: het is altijd een uitdaging om te communiceren in een land waar je de taal niet beheerst. Het T-shirt van IconSpeak, dat is voorzien van veertig universele pictogrammen, is dé oplossing voor dit probleem. Wijs één of meerdere iconen aan om uit te leggen wat je bedoelt en klaar is Kees!
 

4. Google Maps offline
Slaag jij erin om met kaart en al te verdwalen in een onbekende stad? Dan hebben we goed nieuws: Google Maps heeft een offline variant op de markt gebracht. Je kunt dus zonder internetverbinding de straten van Boedapest, New Delhi en Wellington verkennen. Net als bij de onlinevariant heb je een zoekfunctie met verschillende vervoersmiddelen – om bijvoorbeeld te controleren of je taxichauffeur wel echt de snelste route neemt – en gesproken navigatie die je door onbekende gebieden loodst.
 

5. Reizen zonder geluidsoverlast
Van snurkers tot jengelende kinderen, je weet nooit waar je naast komt te zitten in het vliegtuig, de bus of de trein. Met een noise-cancelling koptelefoon die omgevingsgeluiden dempt is er geen vliegtuigmotor meer die jouw slaap verstoort!

 

6. Multifunctionele sjaal
Een ‘shemagh’, ‘sarong’ of een andere grote doek of sjaal zijn ideale multifunctionele reisvoorwerpen. Ze dienen als badlaken, hoofddoek ter bescherming van de zon, een luchtige omslag rok, een geïmproviseerde stoel of een fijn dekentje tijdens de strandbarbecue: de bruikbaarheid en variatie zijn ongekend. Bovendien scoor je dit fijne souvenir op lokale markten voor weinig geld.
 

7. Back-uppen is van levensbelang
Foto’s maken is een goede manier om je reis te herinneren en je avontuur met vrienden en familie te delen. Het is dan ook aan te raden om al je mooie kiekjes op een back-up te zetten om drama’s te voorkomen. Je hebt verschillende opties, zoals een geheugenkaart of een portable harddrive. Maar de aller veiligste methode is een online back-up, met programma’s als Dropbox, Mozy of Flickr Photostream.
 


Bron: www.natgeotraveler.nl/artikel/8x-tips-die-reizen-nog-leuker-maken


School voor Mediation

Tips & tricks