Constructief omgaan met conflicten, of ze juist voorkomen

4-daagse training voor professionals

In iedere organisatie spelen verschillende belangen en liggen conflicten op de loer. Hoe voorkomt u een conflict? En als het er is, hoe zorgt u er dan voor dat een conflict gaat leiden tot verbetering van de samenwerking in plaats van schade en verslechtering van de werksfeer? In de training ‘Constructief omgaan met conflicten of het voorkomen ervan’ leert u effectief optreden in lastige situaties. Het tijdig voorkomen van mis­verstanden en escalatie van problemen kan tenslotte veel tijd, geld en energie besparen.

voor wie

conflicten werkvloer mediation

Deze training is bedoeld voor managers, leidinggevenden, HR-professionals, stafmedewerkers, adviseurs, klachtbehandelaars, interim-managers, projectmanagers en vertrouwenspersonen, die in hun dagelijks werk met conflicten te maken hebben en/of deze juist willen voorkomen.

Kortom: voor iedereen die succesvolle conflictinterventies wil kunnen toepassen in het werk!

Deze training is bedoeld voor iedereen die handvatten wil bij (dreigende) conflictsituaties en daar professioneel mee wil om gaan!

aanpak

Wij staan voor leren door ervaren.

vaardigheden

Door in oefensituaties aan het werk te gaan, leert u uw eigen conflictmechanismen kennen. U gaat, ook met eigen praktijk­voorbeelden, aan de slag en ontdekt uw manier van luisteren en reageren. Daarnaast oefent en experimenteert u met diverse nieuwe interventies zodat u eerder waarneemt dat er spanningen leven. Bovendien geeft het u de mogelijkheid anders te reageren dan u gewend bent. U leert wat u kunt doen om conflicten te voorkomen, op te lossen en beweging te brengen in situaties die vastzitten.

houding

Ontwikkelen van het vertrouwen om spannende situaties aan te gaan en te benutten.

kennis

Theorie omtrent conflictgedrag en escalatiemechanismen bieden we aan ter ondersteuning van het oefenproces.

opzet

Dag 1 – Communicatie en conflicten adhv eigen praktijkvoorbeelden
Dag 2 – Gespreksvaardigheden en belangen
Dag 3 – Belangen en onderhandelen in lastige situaties
Dag 4 – Terugkomdag – verdiepen van opgedane inzichten aan de hand van opgedane ervaring
(Zie verder bij het programma)

groep

Maximaal 12 deelnemers.

data

Voorjaar 2019

woensdag 6 maart

dinsdag 9 april

dinsdag 23 april

dinsdag 7 mei

Zie ook agenda

locatie

Antropia, landgoed de Reehorst, Hoofdstraat 8 te Driebergen. Naast station Driebergen-Zeist, dus goed bereikbaar met openbaar vervoer. Voor de auto is er gratis parkeer­gelegenheid. Voor een routebeschrijving zie: antropia.nl/route

kosten

€ 1800,– vrij van BTW, inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch.

 

We geven een vroegboekkorting van € 100,– voor aanmeldingen tot 1 maand vóór de start van de opleiding. U betaalt dan geen € 1800,– maar € 1700,–.  Oud-cursisten dus € 1600,–.

mfn

24  PE-punten aangevraagd

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten