Specialisatie Arbeidsmediation

Compacte 4-daagse Basistraining Arbeidsmediation

De opzet van de training is modulair. U kunt ook losse dagen volgen.

Van een Arbeidsmediator wordt verwacht dat deze deskundig is op vele fronten. Belangrijk is tijdig de juridische valkuilen te herkennen en de betrokkenen zó te begeleiden dat zij tot een zinvolle communicatie worden gebracht. Maar ook hoe u als mediator de partijen door ingewikkelde onderhandelingen kan leiden.

De School voor Mediation geeft deze compacte 4‑daagse Basis­training Arbeidsmediation in samenwerking met mr. Sjaak Pleiter van Pleiter Advocatuur en mr. Fleur Tromp van ‘Tromp & Van Kasteel Advocaten Arbeidsrecht’.

Beide arbeidsjuristen, met een jarenlange ervaring in lesgeven, treden hier op als de juridische trainers in deze intensieve opleiding.
In deze 4-daagse Specialisatietraining wordt u opgeleid tot Arbeids­mediator. Tijdens de training wordt uitvoerig ingegaan op de juridische, rationele en emotionele aspecten van arbeids­mediation, en de passende interventie­technieken. Na het volgen van de complete training van vier dagen kunt u zich SvM Arbeidsmediator noemen. Echter, de opzet van de training is modulair, u kunt dus ook losse dagen volgen.

In de training komen aan de orde: Arbeidsrecht, Ontslagrecht en de ‘gevarenzones’, Sociaal Verzekeringsrecht en Ondernemingsrecht. Er wordt aandacht besteed aan de wet- en regelgeving rond verzuim, ziekte en reïntegratie en de verschillende spelers in dat veld. En uiteraard komen de laatste WWZ actualiteiten aan bod. Verder wordt stilgestaan bij creatieve technieken in verband met het keuzeproces, het onderhandelingsproces, persoonlijkheidsstoornissen en invloed op menselijk gedrag, en overdracht en tegenoverdracht. Er wordt gewerkt aan de hand van de verschillende fasen van het mediationproces.

De opbouw van de training bestaat uit 4 themadagen met theorie en praktijk. Voor de onderwerpen die deze vier dagen aan de orde komen: zie het programma. Door de modulaire opzet van de training is het ook mogelijk een gedeelte van de training te volgen. U kunt zich dus ook voor losse dagen opgeven.

Als u de training van 4 dagen met goed gevolg heeft doorlopen, ontvangt u van de School voor Mediation het certificaat SvM Arbeidsmediator.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten