Masterclass Arbeidsmediation

doel

De mediator/niet-jurist een theoretische basis en praktische handvatten te geven, en de specifieke vaardigheden te leren die vereist zijn voor het professioneel begeleiden van mediations vanuit de zakelijke en de juridische kant van arbeidsconflicten.

voor wie

Voor iedere mediator die zich wil specialiseren in Arbeidsmediation. Voor het goed volgen en succesvol afronden van deze masterclass is een gedegen vooropleiding, zoals een Basisopleiding Mediation voor professionals, noodzakelijk.

Als mediator komt u tijdens het proces van een arbeidsmediation een veelheid van juridische voetangels en klemmen tegen.

Hoe begeleidt u dit proces en hoe houdt u de regie?

opzet

Op de eerste middag is het thema ziekte en arbeidsongeschiktheid.  Er is sprake van een arbeidsconflict en wellicht wordt er al gedreigd met een loonsanctie. Wat komt daar allemaal bij kijken? Het verschil tussen een arbo arts en een bedrijfsarts, wie kan wat zeggen wat voor u als mediator gewicht in de schaal legt.

Tijdens de 2e middag wordt dieper ingegaan op het afscheid nemen, het beëindigen van de arbeidsrelatie. Ook wel de exitmediation.

Dit allemaal interactief en aan de hand van een case waarbij uw inbreng wordt gevraagd. Zo worden theorie en praktijk direct aan elkaar gekoppeld.

groep

Maximaal 20 deelnemers, minimaal 8.

data

Donderdagmiddag 6 december 2018: ziekte en arbeidsongeschiktheid

Vrijdagmiddag 15 februari 2019: exit

Tijd: 13.00-17.30uur: Inloop vanaf 12.30 uur

Zie ook de Agenda.

docenten

mr. Martijn van Hall, mr. Hester Ulehake-Mink van van Hall arbeidsrechtadvocaten te Utrecht. Ron Henkes en mr. Leonarda Telling hebben beiden ruime ervaring als arbeidsmediator.

locatie

Antropia, landgoed de Reehorst, Hoofdstraat 8 te Driebergen. Naast station Driebergen-Zeist, dus goed bereikbaar met openbaar vervoer. Voor de auto is er gratis parkeer­gelegenheid. Voor een routebeschrijving zie: antropia.nl/route

kosten

€ 125,00 euro excl BTW

Oud-cursisten van onze Basisopleiding Mediation voor professionals geven wij bij aanmelding een vaste korting van 10%. Zij betalen dus € 112,50 excl BTW.

MfN

4 PE-punten categorie 1A

Let op

Voor het goed kunnen volgen van de masterclass arbeidsrecht is het afgerond hebben van een basisleiding, zoals onze Basisopleiding Mediation voor professionals, noodzakelijk.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten